Organizarea bucatariei este un avantaj care va face diferenta in ceea ce priveste experienta prepararii alimentelor.

Daca vrei sa folosesti noile tigai sau sa te grabesti cu mancarea, iti vei da seama cat de important este sa pastrezi totul la locul lui.

Pentru a face aceasta sarcina placuta, zona de pregatire necesita un spatiu simplu, confortabil si organizat.

Cu cat este mai eliberata de lucrurile de care nu ai nevoie, cu atat va fi mai usor.

Fie ca esti pe cale sa te muti, fie ca esti interesata sa iti organizezi bucataria, exista cateva sfaturi sigure care te vor ajuta sa ai o relatie mai buna cu ea si chiar sa iti placa sa iti pregatesti mancarea, asta daca nu o faci deja.

Creeaza un triunghi de lucru

Cele mai multe bucatarii sunt configurate astfel incat sa iti permita sa fii aproape de aragaz, frigider si blatul de lucru unde sa prepari mesele.

Cu toate acestea, nu toate sunt configurate la fel. Daca ai posibilitatea, muta-le, astfel incat sa fie aproape si prepararea mancarii sa nu fie un du-te vino in colturile bucatariei.

Pune la punct un raft special pentru copii

Cei mici au si ei vesela, recipientele si tacamurile lor. Pentru ca, uneori, pot fi destul de voluminoase, este mai potrivit sa le depozitezi alaturi de cele asemanatoare lor.

Creeaza un raft dedicat copilului/copiilor si nu iti aglomera celelalte rafturi sau dulapuri.

Plaseaza vesela la nivelul ochilor

O greseala frecventa este depozitarea veselei in locuri greu accesibile, care ingreuneaza luarea farfuriilor, a bolurilor sau a castroanelor.

Daca simti ca nu ai destul de mult spatiu pentru tot ce vrei sa depozitezi, organizeaza altfel.

Pune intr-un loc ferit obiectele de care nu te-ai atins in ultimele doua-trei saptamani, fiindca este clar ca nu le folosesti atat de des pe cat ai crede.

Tine la indemana, pe un raft aflat la nivelul ochilor, un set vesela de toate zilele. Daca folosesti unele cani sau carafe mai rar, pune-le pe raftul de sus.

Depoziteaza tigaile, oalele si capacele in apropierea aragazului

Alaturi de felul principal de seara, parca ar merge si cateva legume sotate. Dar, ce te faci cand trebuie sa cauti, cateva minute, si tigaia?

Depoziteaza, mereu, in acelasi loc, si vei sti unde este fiecare obiect in parte, oricat de mic sau de mare ar fi el.

Tigaile si oalele, alaturi de capace, se pastreaza cel mai bine in apropierea aragazului sau chiar in spatiul de depozitare al acestuia.

Foloseste insula de bucatarie pentru depozitare

Sa spunem ca ai o bucatarie suficient de mare, incat iti permiti sa ai o insula dar si un bar.

Daca zona barului este una de relaxare, cea a insulei este una unde prepari felurile de mancare, dar si unde poti lua masa, cand tu si familia sunteti in format restrans.

Cel mai indicat este sa iti iei o insula care vine si cu spatiu generos de depozitare. Acest lucru te va scuti de multe drumuri, cand incerci sa toci legumele si sa faci sosurile pentru salate.

Tapet pentru a da culoare bucatariei tale

Culoarea ne trezeste sentimentele. Se obisnuieste sa se decoreze bucatariile cu tonuri deschise, deoarece acestea denota curatenie, ordine sau spatialitate.

In acest caz, tapetul capata o mare relevanta, datorita marii varietati de modele, desene si stiluri.

Incearca sa alegi culori care sa se potriveasca cu cea mai mare parte a mobilierului si a elementelor decorative. Acest lucru confera zonei de bucatarie un efect de continuitate si o identitate proprie.

In acest fel, vei invata cum sa decorezi o bucatarie echilibrata cu personalitate si care va arata pur si simplu spectaculos.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum folosesti la maximum potentialul bucatariei?

  1. M-am inspirat din acest articol si am decis sa imi fac un obicei din a consuma zilnic fructe proaspete. Simt deja o imbunatatire a starii mele de sanatate si ma bucur ca am facut acest pas pentru mine.

  2. Sunt de acord cu ideea ca fructele proaspete ar trebui sa fie prezente in dieta noastra zilnica, avand in vedere bogatia lor in vitamine si antioxidanti. Este important sa alegem mereu produse proaspete pentru a ne asigura ca beneficiem de toate nutrientii necesari.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii utile despre beneficiile consumului de fructe proaspete. Imi place ca sunt prezentate atat beneficiile pentru sanatate, cat si modalitati de a integra fructele in alimentatia zilnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *