Numeroase colegii si universitati prestigioase, chiar si NASA, au efectuat studii asupra proprietatilor purificatoare a plantelor de interior. Studiile lor au confirmat un lucru cunoscut; nu numai ca plantele transforma monoxidul de carbon in oxigen, dar pot filtra si toxinele organice sau compusii organici volatili (COV).

Intotdeauna poti imbunatati calitatea aerului din spatiul casei. Ai putea curata sau schimba gurile de aerisire, ai putea chiar sa achizitionezi un nou sistem de ventilatie. Un mic ecosistem de plante va contribui enorm la reanimarea si improspatarea oricarui spatiu locuit.

Aduc instant si fara efort o frumusete naturala sau avantaje vizuale organice. Cu toate ca este nevoie sa te documentezi despre cum trebuie sa le ingrijesti si sa le plantezi corect, merita sa ai grija de ele, la fel cum merita sa faci curatenia de primavara sau sa ingrijesti un animal de casa. Te invata sa fii responsabil si sa apreciezi lucrurile fragile, dar generoase.

Pe langa fotosinteza, plantele mai indeplinesc un proces numit fitoremediere. Este un proces prin care plantele absorb fumul nociv si alti compusi organici volatili, astfel curatand apa, pamantul si aerul dimprejur prin intermediul porilor din frunze si prin radacini.

Este fascinant cum plantele pot trai si ramane verzi chiar si in aerul poluat, atata timp cat primesc aer, lumina solara si ceva ploaie. Plantele curata benzenul, formaldehida, etilenglicolul, diclormetanul, xilenul, toulenul si multe altele.

Acesti compusi pun sanatatea omului in pericol, fiind carcinogeni. Gradul de sanatate al celulelor, imunitatea, sistemul respirator si cel nervos pot fi afectate cand ne expunem contant la aceste chimicale.

Majoritatea plantelor cu frunze elimina compusii organici volatili, dar aceste plante de interior fac o treaba si mai buna, reducand nivelurile de chimicale cu pana la 85% in doar 24 de ore.

Unele dintre acestea pot fi ferigi regale japoneze, plante paianjen, ferigi sabie, Hemigraphis exotica, iedera, areca, iedera dracului, aloe vera, limba soacrei, iarba Sfantului Ioan, aglaonema, eucaliptul, crizantema, violetele africane si crinul pacii.

Multe dintre aceste plante elimina benzenul si formaldehida din aer, dar filodendronul este cel mai bun pentru distrugerea formaldehidei din aer, in timp ce florile precum crizantemele reusesc foarte bine sa descompuna benzenul. Planta paianjen reuseste foarte bine sa reduca monoxidul de carbon si oxidul de azot din incaperi.

Toate aceste plante arata foarte bine intr-o casa, indiferent daca este incarcata cu decoratiuni sau minimalista.

6 thoughts on “Plantele de interior si capacitatile lor de purificare a aerului

  1. M-am bucurat sa descopar acest articol care vorbeste despre cum fructele proaspete pot contribui la imbunatatirea starii noastre de sanatate. Este motivant sa vedem ca exista optiuni simple si delicioase pentru a ne mentine in forma.

  2. Articolul de pe site-ul befresh.ro este foarte interesant, oferind informatii utile despre beneficiile consumului de fructe proaspete. Este important sa ne hranim corect si sa avem grija de sanatatea noastra, iar acest articol ne indruma in directia buna.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol, care m-a motivat sa fiu mai atent la alegerile mele alimentare si sa acord o atentie sporita consumului de produse proaspete. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  4. Am fost placut surprins de diversitatea informatiilor prezentate in acest articol, care acopera atat aspectele nutritionale, cat si cele practice legate de achizitionarea fructelor si legumelor proaspete. Recomand lectura tuturor celor interesati de un stil de viata sanatos.

  5. Este impresionant sa aflam cat de mult poate influenta alimentatia noastra asupra sanatatii noastre generale. Acest articol mi-a deschis ochii asupra importantei consumului de produse proaspete pentru a ne mentine in forma.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si studiile care sustin aceste beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *