Modelele de cutii postale multisectionale sunt verticale, orizontale, din otel inoxidabil, vopsite in diverse culori sau in culori combinate. Toate cutiile postale sunt proiectate pentru instalare in interior sau in exterior.

Cutiile au un strat durabil de polimer si sunt realizate din tabla de otel cu o grosime de cel putin 0,8 mm. Cea mai veche cutie postala, este stocata intr-un muzeu din orasul Cape Town din Africa de Sud.

Este de fapt o placa larga de piatra. Marinarii ingeniosi din secolul al XVI-lea au adaptat mai multe placi de piatra pentru o cutie postala in cel mai sudic punct al Africii, numit „Capul Furtunilor”, cunoscut de noi astazi „Capul Bunei Sperante”.

In aceasta cutie erau lasate scrisori si mesaje scrise in diferite limbi. Destinatarii – marinari sau rudele acestora, erau anuntati pe termen nelimitat. Mult mai tarziu, la inceputul secolului al XVIII-lea, vasele au fost echipate cu cutii postale.

In orasele portuare, pungile cu prelata sau canepa erau agatate intr-un loc proeminent in carciumi si hanuri fumuroase. Marinarii prestau in mod altruist servicii postale, transportand scrisori peste oceane si mari.

Cutie postala exterior

O cutie postala exterior este ideala pentru a primi ziare sau reviste in mod regulat, este ideala pentru a primi scrisori personale, oficiale sau facturi. Postasul poate introduce cu usurinta corespondenta in cutia postala de exterior.

Drept urmare, cutia postala nu se umple atat de repede si totusi pot fi aruncate in ea chiar si documente importante. Mai ales in timpul vacantei, cutia va mentine in siguranta corespondenta, pana cand vei ajunge acasa si o vei deschide.

Dimensiunea ei creeaza suficient spatiu pentru scrisorile tale personale.

Cutie postala pentru poarta

Se recomanda o blocare ascunsa, astfel incat blocarea cutiei postale sa fie protejata de conditiile meteorologice externe, cum ar fi ploaia si zapada. Incuietoarea poate fi protejata cu un capac suplimentar sau poate fi fixata in spatele slotului.

Daca incuietoarea este la exterior, aceasta poate deveni rapid inoperabila, ceea ce poate duce la o schimbare a incuietorii. Prin urmare, se acorda o atentie speciala acestui criteriu cutiilor postale pentru poarta.

Cum se monteaza o cutie postala?

In ceea ce priveste tipul de montare, se face distinctia intre montarea pe perete montata pe suprafata sau montata pe cadru. Cutia postala permanenta este fie insurubata la sol, fie integrata intr-o fundatie cu stalpi si plasata in beton.

Indiferent daca este singura sau in set, trebuie asigurat intotdeauna un suport sigur sau o montare maxima. Ce optiune alegi depinde de conditiile locale si de gustul personal.

Cum se face o cutie postala

Exista multe optiuni pentru a face o cutie postala. Ele difera prin forma si design, precum si prin materialul folosit. Multe modele pot fi create cu usurinta cu propriile maini, folosind materiale relativ ieftine.

Unele sunt realizate cu abilitati specifice care necesita eforturi si cheltuieli enorme. In general, cutiile postale sunt realizate din tabla, vopsite cu vopsea pudra in culori placute si sunt realizate in diferite variante, cu si fara incuietoare, orizontale sau verticale.

Iar dimensiunea se potriveste cu marea majoritate a corespondentei. Materialul din care este confectionata cutia postala este protejat in mod fiabil cu un strat de vopsea si poate servi mai mult de o duzina de ani fara deteriorari.

In principiu, o cutie postala este conceputa in asa fel incat sa nu existe absolut nimic care sa se sparga. Cu o manipulare atenta si o instalare adecvata, durata de viata a acesteia sa poata dura cu mult mai mult, decat chiar si viata casei pe care este amplasata.

Cutii postale bloc

Cutiile postale bloc sunt facute la dimensiunea si designul solicitantului. Incuietoarea cutiei postale este dotata cu 2 chei pentru doi membri ai unei familii, sunt potrivite pentru instalare in exterior si interior, sunt potrivite pentru montarea pe peretele din casa scarii sau in exterior, sunt fabricate din tabla de inalta calitate si sunt acoperite cu pulbere in toate culorile RAL.

Cutiile postale pentru bloc sunt situate unele sub altele, fiind realizate din tabla zincata si apoi acoperite cu antracit. Cutiile postale pentru bloc au un design atemporal si sunt foarte durabile. De asemenea, pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior pentru montarea pe perete.

Eticheta de nume corespunzatoare poate fi etichetata si schimbata in mod liber.